loader image

*
Dit is ‘m dan! De poster die Andrew heeft gemaakt voor De Poster Scouts.

Issue #4

Andrew
Tseng.

In de illustraties van Amsterdammer Andrew Tseng spat de beweging er vanaf. Gecombineerd met een trucklading aan absurde humor en maffe composities krijg je een onmiskenbare ‘Tseng’. We namen een kijkje in de schedel van Andrew.

Blik terug

Verzonden in
juni 2021

‘Ik heb wel
een beetje
absurde humor’

“In mijn werk vind ik het belangrijk dat er bepaalde dingen terugkomen. Ik ben altijd op zoek naar een soort van harmonieuze compositie en beweging. En verder sowieso humor, ik heb wel een beetje absurde humor. Voor mijn afstuderen heb ik bijvoorbeeld een project gemaakt dat gaat over een sekte: ‘Hounds of Love’. Een groep van extreme hondenfans die willen zijn zoals een hond, omdat ze dit zien als het perfecte wezen.”

02

© Andrew Tseng  –  None Shall Go Hungry

Digitaal ambachtelijk

“Als ik ga werken probeer ik echt structuur in mijn dag aan te brengen, vooral nu ik vanuit thuis werk. Ik ben snel afgeleid, dus als ik thuis werk kom ik ’s avonds pas op stoom. Dan zijn er minder prikkels en dingen die mijn aandacht vragen. Ik ben wel meer een nachtpersoon. Handig als je een keer een nachtje moet doorhalen voor een opdracht.

Ik werk voornamelijk digitaal, dat doe ik op mijn iPad. Op zo’n pad kun je snel schetsen, overtrekken en kleine dingen aanpassen totdat het goed is. Voorheen werkte ik nog wel eens op losse vellen maar dat kost alleen maar papier en tijd. Je zou kunnen zeggen dat het ambachtelijke er zo een beetje af is, maar deze manier is zo makkelijk dat ik niet meer terug wil. Helemaal verdwijnt het ambacht nooit hoor. Ik doe ook wel eens zeefdruk en ben van plan weer te gaan schilderen.” 

01

© Andrew Tseng  –  Giveth Thyself to Dog

Trenton Doyle Hancock

“Ik heb wel werk van andere mensen, maar ik moet nog uitzoeken waar ik wat ga hangen. Mijn huis is altijd best kaal en clean. Ik had altijd kunst van mijn ouders hangen, wat ze hier hebben achtergelaten, maar ik heb daar niet per se een sterke connectie mee. Zelf ben ik bijvoorbeeld fan van Trenton Doyle Hancock. Hij maakt van alles: schilderijen, installatie en sculpturen. Hij heeft een eigen wereld gecreëerd met een eigen geschiedenis. Heel weird en vet.”

03

© Andrew Tseng  –  Zeefdruk

Aan clubs geen gebrek

“Ik doe mee aan De Poster Scouts omdat ik het een vet idee vond en fan ben van de makers die erbij betrokken zijn. Daar wil ik bijhoren! Andere clubjes waar ik bijzit? Ik ben op dit moment met een groep vrienden een film aan het maken waarvoor ik het character design maak. Daarnaast speel ik sinds kort weer in een bandje.”

Word nu lid!

Betaal per zending

Voor €25 per zending ontvang je elke twee maanden een poster thuis.

Zeg op wanneer je wilt

Je kunt je abonnement op elk gewenst moment zonder gedoe online opzeggen.

Next up: Issue #15

Word nu lid en ontvang in april je eerste poster.

Ja, ik wil lid worden!

Lid worden Lid worden