loader image

*
Dit is ‘m dan! De poster die Maaike heeft gemaakt voor De Poster Scouts.

Issue #5

Maaike
Canne.

In de chaos en hectiek van de moderne tijd kun je rust vinden in de werken van Maaike Canne. In de serene settings die zij uit haar penseel laat vloeien vind je een harmonieus samenspel tussen kleur, compositie en perspectief.

Blik terug

Verzonden in
augustus 2021

‘Ik heb een natuurlijke
drang om vrijwel de hele dag
met beeld bezig te zijn’

“Ik heb een studio aan huis en dat werkt prettig. Om kwart over 8 ga ik gelijk aan mijn bureau zitten met een kop koffie. Ontbijten doe ik later, want ik ben het meest productief als ik net wakker ben. In mijn online beeldenarchief verzamel ik allerlei interessant en inspirerend materiaal. Dat zijn beelden die me aanspreken wat betreft compositie, perspectief, onderwerp of kleur. Ik heb een soort natuurlijke drang om vrijwel de hele dag met beeld bezig te zijn, of het nou kijken of maken is. Veel van mijn inspiratie komt uit architectuur en design, maar ook uit de Japanse cultuur, de natuur en geschiedenis. Iemand zei ooit dat m’n werk net een momentopname is, een soort still uit een film waar nog iets moet gaan gebeuren, of net is gebeurd. Mysterieus en open voor eigen interpretatie. Ik moet zeggen, die beschrijving bevalt me wel.”

01

© Maaike Canne  – Japan’s Cultural Mystery Sento

Verdrinken in De Toren van Babel

“Eén van mijn favoriete kunstwerken is De Toren van Babel, door Pieter Bruegel. Ik heb dit altijd al een fascinerend schilderij gevonden. Ik heb er meermaals voor gestaan, en kan er hélemaal in verdrinken. Het spreekt me zo aan omdat er verschillende van mijn interesses samenkomen: geschiedenis, religie, architectuur en menselijk gedrag. En dan nog iets wat voor veel mensen heel kitscherig klinkt: miniatuur! Ik ben er gek op. Ik kijk bijvoorbeeld graag naar video’s op YouTube van mensen die kleine dingen bouwen, en ik geniet van modelbouwwinkels.”

02

© Maaike Canne  – RGB Studio Mutina

Oud vrouwtje aan de tekentafel

“Mijn favoriete werk wat ik thuis aan de muur heb hangen? Een print van Joost Swarte, hij is een legende in de Nederlandse (maar ook daarbuiten) tekenwereld. Hij is de 70 al gepasseerd en is nog steeds aan het tekenen, dat is toch geweldig? Zo’n passie in mensen is iets waar we allemaal van dromen toch? Ik hoop dat ik later als een oud vrouwtje aan de tekentafel zit, of misschien aan de modelbouwtafel, maar op zijn minst nog zo kan genieten van het in me opnemen van de dingen die ik zie.”

03

© Maaike Canne  –  Resort Corbusier

De Poster Scouts

“Ik doe mee met De Poster Scouts omdat ik het fijn en daarnaast ook belangrijk vind om vrij werk te blijven maken naast het werken in opdracht. Zo blijf je jezelf ontwikkelen en het geeft de ruimte om nieuwe dingen te proberen. Vrij werk maken is niet eenvoudiger, zoals het soms kan lijken. Alles is mogelijk, er is weinig houvast, er is geen art director die zich mengt in je werk, je hebt alleen jezelf. En laat ‘jezelf’ nou vaak je grootste criticus zijn.”

Word nu lid!

Betaal per zending

Voor €25 per zending ontvang je elke twee maanden een poster thuis.

Zeg op wanneer je wilt

Je kunt je abonnement op elk gewenst moment zonder gedoe online opzeggen.

Next up: Issue #15

Word nu lid en ontvang in april je eerste poster.

Ja, ik wil lid worden!

Lid worden Lid worden