loader image

*
Dit is ‘m dan! De poster die Nick heeft gemaakt voor De Poster Scouts.

Issue #6

Nick
Liefhebber.

Kleurrijke collages, bijna tastbare texturen en knallende composities. Nick is de naam en wij zijn liefhebber. We spraken de multi-gedisciplineerde vormgever vanuit zijn Utrechtse studio.

Blik terug

Verzonden in
oktober 2021

‘Door limitaties
word je creatief’

“Ik heb gestudeerd op de kunstacademie en ben begonnen als grafisch ontwerper. In mijn vrije tijd ben ik toen illustraties gaan maken. Ik maakte vaak collages van handgesneden papier die ik soms analoog en soms digitaal in nieuwe composities goot. Langzamerhand werd mijn werk opgepikt via internet en nu is dit het grootste deel van mijn commerciële werk. Verder heb ik zeefdrukken en risoprinten altijd interessant gevonden. Door de limitaties en kleurscheidingen word je creatief, dat heeft uiteindelijk ook mijn stijl gevormd. Als ik mijn werk zou moeten omschrijven in drie woorden: psychedelisch, contrastrijk en collage.”

nick4

© Nick Liefhebber  –  Foto door Juri Hiensch

Harmen & Kiyoshi & Tadanori & Nick

“Ik heb een poster van Harmen Liemburg hangen, een leuk figuur. Hij werkt een beetje hetzelfde als ik – collageachtig, kleurrijk en illustratief – er is dus een connectie. Zijn manier van werken raakt me, hij gebruikt bestaande beelden, geïnspireerd op een bepaalde omgeving en schept hiermee een volledig nieuw beeld. Dat vind ik interessant. Grote inspiratiebronnen zijn Kiyoshi Awazu en Tadanori Yokoo, twee Japanse ontwerpers. Zij hebben heel veel vet werk gemaakt.”

nick1

© Nick Liefhebber  –  Monument Valley

Stok achter de deur

“Ik maak veel eigen werk, maar zoiets als De Poster Scouts is voor mij een stok achter de deur om iets vrijs te maken en dat vind ik tof. Ik vind het ook leuk dat je werk tussen een bepaalde selectie van illustratoren staat. Daarbij ben ik heel benieuwd naar wat andere illustratoren gaan maken. Ik hoop dat mensen tof vinden wat ik heb gemaakt. Als ze mijn werk ophangen en denken: hier wil ik langer naar kijken, dan ben ik al blij.”

nick3

© Nick Liefhebber  –  Procreate

Word nu lid!

Betaal per zending

Voor €25 per zending ontvang je elke twee maanden een poster thuis.

Zeg op wanneer je wilt

Je kunt je abonnement op elk gewenst moment zonder gedoe online opzeggen.

Next up: Issue #15

Word nu lid en ontvang in april je eerste poster.

Ja, ik wil lid worden!

Lid worden Lid worden