loader image

*
Dit is ‘m dan! De poster die Merijn heeft gemaakt voor De Poster Scouts.

Issue #7

Merijn
Hos.

Het werk van illustrator, beeldend kunstenaar en art director Merijn Hos laat zich niet in één woord vangen. Maar wel in drie: “Het is eclectisch, bohemian en intergalactic”, aldus Merijn zelf. Wij zeggen: vet. Dit interview is trouwens wat korter dan je van ons gewend bent. Gelukkig zegt Merijns briljante poster meer dan duizend woorden.

Blik terug

Verzonden in
december 2021

‘Ik vind het fijn nergens
echt bij te horen’

Merijn Hos groeide op in Twente met een skateboard onder zijn voeten en een graffitispuitbus in de hand. Naast zijn vrienden, stimuleerden ook zijn ouders hem om zijn creatieve skills te ontwikkelen. Vol ambities én vol van kunstenaars zoals Wassily Kandinsky, Egon Schiele en Jean Michel Basquiat, verkaste Merijn naar Utrecht waar hij in 2004 afstudeerde als illustrator aan de HKU.

Toch doet hij meer dan alleen illustreren. Veel meer. Hij tekent, maakt sculpturen en installaties, werkt aan animatie- en filmprojecten met zijn broer en ontwikkelt merkidentiteiten. Of zoals hij ooit in een eerder interview zei: “I make visual stuff.” Genoeg introductie. Tijd voor (korte) antwoorden.

Merijn

© Merijn Hos

Kleine jongens worden groot

“Ik begon met tekenen als kleuter aan de keukentafel. Vervolgens ging ik verder als middelbare scholier in mijn rekenschriften en daarna als student op de kunstacademie. Tegenwoordig werk ik in mijn studio en begin ik met werken tot het weer tijd is om naar huis te gaan. Over het algemeen teken ik op m’n iPad en werk vervolgens op m’n computer. En mijn voornaamste inspiratiebronnen zijn folkart en de natuur.”

11_900

© Merijn Hos – Grain Works

08_900

© Merijn Hos – Grain Works

Clubs zijn stom

Merijn is nu officieel lid van de De Poster Scouts club. Natuurlijk willen wij weten hoe dat voelt! Bijzonder? Gewoontjes? “Als ik heel eerlijk ben dan houd ik niet zo van clubs. Het voelt te vast en dat benauwt me. Ik vind het juist fijn nergens echt bij te horen en slechts af en toe te komen kijken.”

Gevoelsmens

“Ik hoop dat mijn poster een gevoel opwekt. Dat ‘ie je op een bepaalde manier raakt, maar dat je er niet precies de vinger op kunt leggen waarom.”

Uitsmijter

“Oh ja, dit wil ik ook nog kwijt: don’t worry, be happy.”

A

© Merijn Hos – Grain Works

C

© Merijn Hos – Grain Works

Word nu lid!

Betaal per zending

Voor €25 per zending ontvang je elke twee maanden een poster thuis.

Zeg op wanneer je wilt

Je kunt je abonnement op elk gewenst moment zonder gedoe online opzeggen.

Next up: Issue #15

Word nu lid en ontvang in april je eerste poster.

Ja, ik wil lid worden!

Lid worden Lid worden