loader image

*
Dit is ‘m dan! De poster die Levi heeft gemaakt voor De Poster Scouts.

Issue #3

Levi
Jacobs.

Zijn gezicht houdt hij graag verborgen, hij laat veel liever zijn werk voor zich spreken. En hoe. Met lijnen zo scherp dat je jezelf er bijna aan snijdt, bevredigende kleurverlopen en heerlijke composities. Een stijl die je herkent uit duizenden. Een kijkje in het hoofd van Levi Jacobs.

Blik terug

Verzonden in
april 2021

‘Tekenen
gaat nooit
vervelen’

“Ik werk voornamelijk als illustrator, maar ik noem mezelf liever beeldmaker. Ik teken al van jongs af aan dus het was logisch dat ik kunstacademie ging doen. Na acht jaar studeren moest ik vanuit mijn passie en vrij werk maken ook in opdracht gaan werken. Het heeft even geduurd voordat dat lukte. Tegenwoordig gaat me dat goed af en werk ik veel redactioneel, dus in opdracht voor kranten en tijdschriften. Maar ik maak ook eigen werk zoals prints en muurschilderingen. Nu het me lukt om dit werk fulltime te doen voelt dat als een droom die is gerealiseerd. Tekenen gaat nooit vervelen.”

Stileren tot het goed is

“Het creatieve aspect wil ik nooit uit het oog verliezen. Ik moet achter al mijn werk staan en het moet in mijn eigen stijl zijn. Bij mij zijn kleur en compositie erg belangrijk. Ik ben geen klassieke tekenaar, meer een stilist. Ik maak geen schetsen, ik stileer totdat het goed is. Eigenlijk ontstaan al mijn ontwerpen op deze manier.”

levi2

© Levi Jacobs

Ruilbeurs voor illustratoren

“Veel vrienden van me zijn kunstenaar of illustrator en ik verzamel graag werk van mijn vrienden. We wisselen vaak prints uit, dat is de fijnste manier om veel werk te verzamelen. Een van de laatste prints die ik heb gekocht is van Andrew Tseng, ook een van de makers die is aangesloten bij De Poster Scouts. Dat vind ik het tofste werk op dit moment, ik ben echt een bewonderaar van zijn stijl. Ik was bij zijn afstudeerexpo ‘Hounds of Love’, een serie over mensen die honden willen zijn. Ik wist meteen: dit wil ik. Verder ben ik fan van Dick Bruna en Soña Lee, een Koreaanse illustrator die ik ontmoet heb op mijn eerste reis in Korea en met wie ik bevriend ben geraakt.”

girlslevi

© Levi Jacobs  –  Tropicana Girls

Mysterieuze collectieven

“Ik ben geïnteresseerd in geheime genootschappen, vrijmetselaars, Illuminati, etcetera. Hoe minder je weet van club of collectief hoe aantrekkelijk het wordt. Dat mysterieuze en magische trekt mij enorm aan. Clubs waar ik zelf bij heb gezeten naast De Poster Scouts? Ik heb vroeger als kind zelf een club opgericht: ‘De Dode Vogel’. Dat was een club in een hut bij een geluidswal langs een spoor waar we als kind niet heen mochten gaan. We durfden daar niet te komen, maar dat deden we wel. De club heette zo omdat er een dode vogel lag, we hadden zelfs pasjes.

Daarnaast ben ik bezig met een illustratiecollectief met enkele bevriende illustratoren. We zijn individuen en dan zijn samenwerkingsprojecten niet heel logisch, maar toch werkt het. We hebben recent een zine uitgebracht en hebben ook een plek waar iedereen in een webshop spullen kan verkopen en laten zien. Laatst hebben we zelfs een meeting gehad, in het echt. Dat samenkomen vind ik echt tof, anders ben ik toch een soort kluizenaar.”

levi4

© Levi Jacobs  – Khruangbin

Vrijheid in eigen werk

“Ik doe mee met De Poster Scouts omdat ik het belangrijk vind dat ik vrijheid heb in het maken van mijn eigen werk. Ik moet daarbij ook sympathie hebben voor de opdrachtgever. In dit geval is het een tof initiatief met toffe mensen, dan ben ik down en doe ik mee. Posters maken is het leukste om te doen, gewoon een groot vlak waar je op los kan gaan. Daarbij wordt het niet commercieel toegepast en dat is verfrissend.”

Word nu lid!

Betaal per zending

Voor €25 per zending ontvang je elke twee maanden een poster thuis.

Zeg op wanneer je wilt

Je kunt je abonnement op elk gewenst moment zonder gedoe online opzeggen.

Next up: Issue #15

Word nu lid en ontvang in april je eerste poster.

Ja, ik wil lid worden!

Lid worden Lid worden