loader image

*
Dit is ‘m dan! De poster die Megan heeft gemaakt voor De Poster Scouts.

Issue #9

Megan
de Vos.

Natuurlijk kiezen wij van De Poster Scouts uitsluitend beeldmakers met magnetische kwaliteiten: hun posters de pluspool, jouw ogen de minpool. Deze aantrekkingskracht geldt zéker voor het werk van illustrator Megan de Vos. Die kleuren! Die figuren! Die vormen! Je blíjft ernaar kijken. Wat ook blijft plakken? De letters van dit interview.

Blik terug

Verzonden in
april 2022

‘Mijn poster is een leuke uitdaging
om kleur boven je bank toe te laten’

“Omdat ik met verschillende stijlen en manieren van uitwerken experimenteer, vind ik het soms lastig om een stijl in mijn werk vast te stellen. Op de kunstacademie werden we gestimuleerd om veel te werken met gouache en acryl, dus met dat materiaal ben ik ooit begonnen. Later heb ik ontdekt dat ik door digitaal te werken meer controle heb over het maakproces, waardoor dat nu mijn voornaamste werkwijze is. Ik wil binnenkort wel weer een keer mijn schilderspullen erbij pakken, anders verleer ik het!”

Megan-de-Vos-Correspondent

© Megan de Vos

Zeefdrukzolder

“Tijdens mijn studie ben ik bij poppodium Vera gaan werken als postermaker. Uiteindelijk heb ik vijf jaar lang posters gedrukt op hun zeefdrukzolder voor verschillende bands. Die roots zie je nog steeds terug in mijn huidige werk. Zeefdrukken legt je veel beperkingen op, dus daar moet je mee leren omgaan. Ik werkte graag met transparante kleurvlakken en overlappingen en die trucjes pas ik nu nog steeds toe in mijn digitale werk. Dat geeft namelijk een meer handmatig gevoel.”

Lekker vervagen

“Ik heb een zwak voor de met pop-art doordrenkte psychedelica-stijl uit de jaren ’60 en ’70 en verzamel boeken van makers uit die tijd. Verder ben ik altijd erg onder de indruk van makers die heel veelzijdig zijn in hun werk zoals Kustaa Saksi en Merijn Hos. Mensen die de grenzen tussen design, kunst en illustratie laten vervagen.”

Megan-de-Vos-Embrace-Illustratie-1

© Megan de Vos

Megan-de-Vos-Embrace-Illustratie-3

© Megan de Vos

Koffie, kringloop & podcasts

“Hoewel ik een avondmens ben, probeer ik elke dag vroeg op te staan. ’S ochtends start ik door twee bakken koffie te drinken en naar muziek of een podcast te luisteren. Dan probeer ik zo snel mogelijk aan de slag te gaan en mijn uren een beetje tussen 09:00 en 17:00 te houden. Maar als de nood hoog is werk ik stiekem nog wel eens een nachtje door.

Als ik aan het einde van de dag nog wat tijd overhoud voor een bezoek aan de kringloopwinkel is mijn dag geslaagd. Ik verzamel echt van alles. Ik koop veel boeken en objecten, ook op markten en op het internet. Mijn nieuwste obsessie is Alfons van Heusden, een Nederlandse tekenaar en grafisch ontwerper. Ik ontdekte zijn werk omdat hij veel deed voor de spellen van Jumbo, die ik eens in de zoveel tijd tegenkom. Echt geweldige tekeningen! Ik wil graag meer van zijn werk opslaan maar er staat niet zoveel van op internet. Dus nu ben ik alles aan het verzamelen zodat ik het zelf kan digitaliseren. Altijd leuk als verschillende hobby’s zo samenkomen.”

Kleur boven je bank!

“Mijn werk is meestal vrij kleurrijk. Dus ik hoop dat mensen het aan de muur durven hangen. Mijn poster is een leuke uitdaging om wat kleur boven je bank toe te laten. Er gebeurt altijd veel in mijn illustraties, dus als het goed is dan ben je de print niet snel zat!”

-De-correspondent-Royalties

© Megan de Vos

Word nu lid!

Betaal per zending

Voor €25 per zending ontvang je elke twee maanden een poster thuis.

Zeg op wanneer je wilt

Je kunt je abonnement op elk gewenst moment zonder gedoe online opzeggen.

Next up: Issue #15

Word nu lid en ontvang in april je eerste poster.

Ja, ik wil lid worden!

Lid worden Lid worden